Αφιερωμένο στους νέους

Στο βιβλίο του Μπίλ Γκέιτς, ο πάμπλουτος ιδρυτής της Microsoft,παραθέτει τους δικούς του κανόνες που ισχύουν στην πραγματική ζωή, σε μια προσπάθεια να προσγειώσει τους νέους που ονειροβατούν.

  1. Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Καλά θα κάνεις να το συνηθίσεις.
  2. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτοεκτίμησή σου. Ο κόσμος περιμένει να κάνεις κάτι πρωτού αισθανθείς όμορφα για τον εαυτό σου.
  3. Δεν πρόκειται να σου προσφέρουν εισόδημα δέκα εκατομμυρίων το χρόνο με την αποφοίτησή σου από το κολέγιο.Δε θα γίνεις πρόεδρος, με αμάξι της εταιρείας και γραμματείς, παρά μόνον όταν το κερδίσεις .
  4. Αν νομίζεις ότι ο δάσκαλός σου είναι σκληρός ,περίμενε ώσπου να αποκτήσεις διευθυντή. Ο διευθυντής σου δεν είναι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος-πρέπει να παράγει αποτελέσματα.
  5. Η δουλειά στο σουβλατζίδικο δεν είναι υποτιμητική για ΄σένα. Οι παππούδες σου είχαν διαφορετική λέξη για τέτοιες δουλειές –τις αποκαλούσαν <<ευκαιρία>>.
  6. Αν τα κάνεις θάλασσα δεν φταίνε οι γονείς σου, Γι’ αυτό μην παραπονιέσαι για τα λάθη σου- μάθε από αυτά.
  7. Πριν γεννηθείς οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο τώρα. Έγιναν έτσι πληρώνοντας τους λογαριασμούς σου, πλένοντας τα ρούχα σου και ακούγοντάς σε να διαλαλείς πόσο<<κουλ>> είσαι. Γι’ αυτό πριν σώσεις τα δάση της γενιάς των γονέων σου, δοκίμασε να καθαρίσεις την ντουλάπα στο δωμάτιό σου.
  8. Μπορεί το σχολείο σου να κατήργησε τη βαθμολογία ή τους βαθμούς κάτω από (πέντε)αποτυχία ,για αν μη γίνεται διάκριση μεταξύ νικητών και χαμένων, αλλά η ζωή δεν την κατήργησε. Μερικά σχολεία σου επιτρέπουν όσες προσπάθειες θέλεις ώσπου να βρεις τη σωστή απάντηση ,αλλά αυτό δεν έχει την παραμικρή ομοιότητα με οτιδήποτε στην πραγματική ζωή.
  9. Η ζωή δεν χωρίζεται σε τρίμηνα. Δεν έχεις διακοπές όλο το καλοκαίρι και πολλοί λίγοι εργοδότες ενδιαφέρονται να σε βοηθήσουν να βρεις τον εαυτό σου. Αυτό πρέπει να το κάνεις στο δικό σου χρόνο.
  10. Η τηλεόραση δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ζωή. Στην πραγματική ζωή οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν από την καφετέρια για να πάνε στη δουλειά.
  11. Να είσαι ευγενικός με τους σπασίκλες. Είναι πολύ πιθανό κάποια μέρα να καταλήξεις να δουλεύεις για έναν τέτοιο.

Comments are closed.