Οι κρίσεις έρχονται και παρέρχονται, οι επαγγελματικές αξίες όμως δεν μεταλλάσσονται

Στα 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας μου στην ιδιωτική ασφάλιση, στη διάρκεια των οποίων κατέκτησα όλες τις βαθμίδες πωλήσεων και στα 11 έτη εθελοντισμού στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, απέκτησα σφαιρική άποψη για το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και γενικότερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η μέχρι σήμερα σταδιοδρομία μου με οδήγησε στην απόφαση να συμμετάσχω ως συνιδρυτής και υποψήφιος στον νέο υπερκομματικό συνδυασμό «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών».

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός, οι «μαύροι» κωδικοί, η κακή εφαρμογή του bankassurance, η υπερφορολόγηση, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, η δημιουργία του ενιαίου μητρώου ασφάλισης οι πωλήσεις μέσω internet και η νέα ευρωπαϊκή οδηγία IDP αποτελούν μερικά από τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα ο κλάδος μας.

Ωστόσο, θεωρώ πως αν υιοθετήσουμε την αρχή «η ισχύς εν τη ενώσει», θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλες τις συγκυριακές δυσκολίες, οι οποίες είναι συνυφασμένες με την ύφεση.

Άλλωστε, οι κρίσεις έρχονται και παρέρχονται, οι επαγγελματικές αξίες όμως δεν μεταλλάσσονται.

Αυτό βέβαια συνεπάγεται μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερες γνώσεις για να κερδηθεί η «μάχη» της επιβίωσης και κυρίως για να αλλάξουν τα δεδομένα, σε συντεχνιακό επίπεδο.

Μια προσπάθεια, όμως που απαιτεί τη συμμετοχή όλων, τόσο στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), όσο και μέσω των συνδικαλιστικών οργάνων ΠΣΑΣ & ΠΣΣΑΣ.

Αντλώ δύναμη και συνεχίζω, βάζοντας εκ νέου υποψηφιότητα με το νέο, ακομμάτιστο και φιλικό προς όλους τους επαγγελματίες συνδυασμό, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ στις εκλογές του ΕΕΘ, το Δεκέμβριο του 2017.

Ελάτε όλοι μαζί να ενώσουμε τη φωνή μας, δημιουργώντας ένα καλύτερο αύριο για τις γενιές που ακολουθούν. Η ελάχιστη υποχρέωση για το μέλλον μας.

Είναι υποχρέωσή μας.

Δημήτρης Αναστασίου

Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων

Μέλος Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Και της επιτροπής παρακολούθησης ασφαλιστικής αγοράς

Μέλος των Π.Σ.Α.Σ. & Π.Σ.Σ.Α.Σ.

Δημοσιεύθηκε στα περιοδικά:

Asfalisinet.gr

Insurance Forum

Insurance Daily

Comments are closed.