Ομιλία του κ. Δημήτρη Αναστασίου για τα εγκαίνια των νέων γραφείων.

Καλησπέρα.

Ιδιαίτερα θέλω να καλωσορίσω και να ευχαριστήσω όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ, στα εγκαίνια των νέων μας Γραφείων. Πρώτα απ’ όλα θα ‘θελα να καλωσορίσω την Διοίκηση της Εταιρίας….

και όλους τους άλλους φίλους-συνεργάτες και συναδέλφους που βρίσκονται σήμερα εδώ…

Φέτος κλείνω 20 χρόνια με την ΕΘΝΙΚΗ.

Θα ‘θελα λοιπόν, χωρίς να σας ταλαιπωρήσω ιδιαίτερα, να σταθώ μόνο στα κορυφαία γεγονότα της 20ετίας, αν και μπορώ τώρα πια με βεβαιότητα να πω ότι τα πολλά μικρά είναι αυτά που δίνουν νόημα και ενδιαφέρον σ’ αυτό που κάνουμε. Άλλωστε πώς μπορείς να περιγράψεις τα συναισθήματα του ασφαλιστή που δίνει μια σημαντική αποζημίωση ή το συναίσθημα του manager να δημιουργεί στελέχη και ανθρώπους που καταφέρνουν τελικά να ζήσουν άνετα μέσα από αυτή τη δουλειά;

Η διαδρομή ξεκινάει το 1987 με αγωνίες απ’ την τελευταία τάξη του σχολείου, και’ την αναζήτησή μου για μια δουλειά που θα εμπεριείχε τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Να είναι «καθαρή»(Βίωμα των αγροτικών οικογενειών) και σε αξιοπρεπή χώρο.
2. Να κερδίζω αρκετά χρήματα.
3. Να υπάρχουν προοπτικές εξέλιξης.
4. Να μ’ αρέσει αυτό που κάνω.
5. Να έχω το έλεγχο του χρόνου που διαθέτω

Τελικά τα βήματά μου με οδηγούν στο Γραφείο Τρικάλων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, με manager μου τον κο Καραθάνο. Έτσι ξεκινάει η επαγγελματική μου διαδρομή. Αυτά που συνέβησαν μετά είναι εξίσου πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα.

Μετά από 4 χρόνια σκληρής δουλειάς και σημαντικών προσωπικών διακρίσεων, ήρθε η πρώτη μου προαγωγή σε UnitManager(Συντονιστή Ομάδας). Η επιτυχία ηρθε γρήγορα, τα Τρίκαλα άρχισαν να μη με χωρούν και αποφασίσαμε με τον manager μου να αναπτυχθούμε σε κάποια άλλη πόλη.

1993: Ξεκινάει η ανάπτυξη στην «Θεσ/νίκη μέσω Τρικάλων». Θυμάμαι σαν χθες το πρόγραμμα και την προσπάθεια: Τρίτη, Τετάρτη και ξανά το Σάββατο Θεσ/νίκη. Ρεκόρ χιλιομέτρων ,ωρών εργασίας, ραντεβού αξιολόγησης νέων ανθρώπων: 19 σε 1 μέρα και απίστευτες ώρες εκπαίδευσης μετά την πρόσληψή τους στην Εταιρία μας.
Αυτή την προσπάθεια την κάναμε μαζί με τον κο Καραθάνο αλλά συνάμα με σημαντικό συμπαραστάτη τον Γιώργο, ο οποίος επί τούτου ζήτησε μετάθεση ως δάσκαλος ακόμη τότε, στη Θεσ/νίκη.
1995: Προάγομαι σε Διευθυντή. Αποφασίζουμε με τον κο Καραθάνο και τις συζύγους μας να εγκατασταθούμε πλέον μόνιμα στην Θεσ/νίκη, μια απόφαση – σταθμό που συμμερίζεται και ο Τζαβέλλας Νεκτάριος και αποφασίζει να έρθει μαζί μας. Δεν ξέρω αν ήταν πιο δύσκολο να πάρουμε την απόφαση να έρθουμε ή να πείσουμε τη Γιώτα και τη Βούλα!! Εδώ πρέπει να προσθέσω την παραίτηση του Γιώργου από το δημόσιο και την απόφασή του να ασχοληθεί με το management, πράγμα που σημαίνει και την προαγωγή του σε Unit Manager (συντονιστή ομάδας). Πρόκειται για το 2ο μέρος της διαδρομής, που επίσης τα έχει όλα: Ανάπτυξη δεκάδων ανθρώπων, διακρίσεις, προαγωγές και καθιέρωσή μας στις πρώτες Διευθύνσεις της Εταιρίας κάθε χρόνο.
1998: Αναλαμβάνουμε την ανάπτυξη μέσω του Γιώργου Αναστασίου του γραφείου μας στην Καβάλα…
2002: Στήνουμε με την βοήθεια του Μαντζανά Παναγιώτη μια νέα μονάδα στη Λάρισα.

Όλα αυτά έχουν δυσκολίες, προβλήματα, αναποδιές, άγχος από τη μία, αλλά χαρές, επιβράβευση, συγκινήσεις, καθιέρωση από την άλλη. Αυτό κρατώ και προχωρώ.

Εκείνο που έχει αξία και πρέπει να πούμε είναι ότι η προσπάθειά μας αποδίδει και συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη πίστη. Σήμερα έχουμε ήδη δημιουργήσει στελέχη 2ης γενιάς όπως τον Κόλτσο Θανάση από την Καβάλα και τον Τζήκα Βαγγέλη από τη Λάρισα και σήμερα, μ’ ένα χαρτοφυλάκιο και των δύο Διευθύνσεων πάνω από 5.000.000€, με 6 managers και 60 ασφαλιστικούς συμβούλους, συνεχίζουμε για να κατακτήσουμε και άλλες κορυφές.

Διαβεβαιώνουμε σήμερα την Διοίκηση που είναι εδώ, ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και μας ενδιαφέρει μόνο ο πρωταθλητισμός. Αυτό δεν είναι πρωτότυπο, γιατί είναι στοιχείο της ψυχοσύνθεσής μας.

Άποψή μας είναι ότι μέσω ενός ισχυρού AgencySystem μπορείς να πουλάς ολοκληρωμένες υπηρεσίες και να καλύπτεις όλες τις ανάγκες του πελάτη με ασφαλή τρόπο.

Η στέγασή μας σ’ αυτόν τον υπέροχο χώρο, η προαγωγή του Γιώργου σε Δ/ντή αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, φέρνουν νέο αέρα δημιουργίας σε ‘μένα και τους συνεργάτες μου.

Νομίζω πως σ’ αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσω την Διοίκηση και ιδιαίτερα τον Δ/ντή Πωλήσεων κον ΤΑΡΑΒΙΡΑ που από την αρχή αγκάλιασε την ιδέα δημιουργίας αυτού του νέου Υποκ/ματος αλλά και τους κους ΛΕΥΤΕΡΙΩΤΗ και ΒΑΣΙΛΑΤΟ που με την καθοριστική τους παρέμβαση επιλέξαμε τον συγκεκριμένο χώρο για την περαιτέρω ανάπτυξη.

Δεν ελπίζω, αλλά δεσμεύομαι εγώ και ο Γιώργος αλλά και ο Νεκτάριος και ο Κυριάκος και ο Νίκος και ο Φώτης και ο Βασίλης και όλοι μας, ότι μόλις τώρα ξεκινάει μια νέα σελίδα στην επαγγελματική μας πορεία.

Σας ευχαριστώ όλους.
Αναστασίου Δημήτρης

Comments are closed.